maandag 28 maart 2011

Wat nou, geen echt werk?

Waarom hebben mensen altijd overal een mening over en denken ze alles beter te weten?? Ik ben al maanden bezig met voorbereidingen voor de stichting, want dat is nou eenmaal niet in 1 dag opgericht. Het is ook meer werk dan alleen een beetje geld inzamelen en klaar is kees. Toch gaat dit er bij veel mensen niet in, daarom hoop ik nu te bewijzen dat het wel degelijk veel werk is.

Om te beginnen heb je een stevige basis nodig. Een plan. Om te beginnen watvoor doel heb je? Hoe wil je alles organisatorisch gezien hebben? Hoeveel bestuurders? Welke verantwoordelijkheden hebben jullie? En zo kan ik nog even doorgaan. Als je dit allemaal hebt bedacht en op papier heb gezet ben je al een heel eind. Maar eigenlijk is dit gewoon de basis, hetzelfde als een bank uitzoeken voor je zakelijke rekening etc.

Maar hoe ga je al je plannen in de praktijk brengen? Dit vergt een hoop energie, geduld en veel geregel. Ik heb al ontdekt dat ook al ben jij heel enthousiast over je plannen, dit niet automatisch betekent dat een ander dat ook is. Dus als je denkt dat iets wat je in je hoofd hebt bedacht snel geregeld kan worden, dan help ik je nu alvast uit die droomwereld. Om kosten te besparen wil je zoveel mogelijk gratis, daardoor ben je afhankelijk van anderen. Anderen wil je wel helpen, maar dit moet gebeuren naast hun dagelijkse baan. Dit vergt geduld!!!
Ondertussen moet je ook alles regelen in het land waar je je plannen wilt gaan uitvoeren. Persoonlijk contact is het beste, zelfs in 2011. Op deze manier verloopt de samenwerking soepeler en heeft de stichting, door goede afspraken, de garantie dat het geld goed besteed wordt.
Daarnaast gaat alles in Nederland gewoon door en ook daar ben je nog steeds verantwoordelijk voor.

Dus voor iedereen die denkt dat een stichting opzetten betekent dat dat geen ECHT werk is, dan heb je het mis. Het is keihard werken en heel veel regelen voordat het resultaat oplevert. Maar het geeft mij voldoening en dat is het belangrijkste.

1 opmerking: